Shopping cart

    Subtotal $0.00

    View cartCheckout

    • Home
    • Genel
    • KMTSO ile TGSD’den "Fabrikaları Kahramanmaraş’a Taşıyalım" toplantısı

    KMTSO ile TGSD’den "Fabrikaları Kahramanmaraş’a Taşıyalım" toplantısı

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) işbirliği ile "Fabrikaları Kahramanmaraş’a Taşıyalım" konulu toplantı düzenlenecek.

    Ekonomik durgunluk ve son aylarda küresel krizin etkilerinin hissedilemeye başlandığı ülkemizde çıkış yolu arayan sanayiciler, yeni açılımlar peşinde. Fabrikalarını maliyetlerin düşük olduğu ülkelere taşıyan ve taşıma planları yapanların yanı sıra üretimi Anadolu’ya kardırma konusunda değişik fikirler ortaya atılıyor. Güçlü öz sermayesi ile son yılların sanayileşen kentlerin başında gelen Kahramanmaraş, gerek alt yapısı, gerekse devlet tarafından uygulanan teşviklerle üretim için en uygun kentlerin başında geliyor. Bu bağlamda Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaya konan "Fabrikaları Kahramanmaraş’a Taşıyalım" fikrine yeni bir boyut kazandırmak için Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği ile bir toplantı düzenlenecek. 16 Aralık 2008 Salı günü gerçekleşecek olan toplantı kapsamında Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nden bir heyet Kahramanmaraş’a gelecek. TGSD Başkanı Ahmet Nakkaş başkanlığındaki heyette TGSD Denetleme Kurulundan Umut Oran, TGSD Yönetim Kurulu Üyeleri Müge Haneghan, Mustafa Laçin, Ali Hikmet Bilici, Nazlı Ceylan Kurtul, ile Genel Sekreter Mehmet Kumbaracı, TGSD Ekonomi Danışmanı Can Fuat Gürlesel, TGSD Basın Danışmanı Yıldırım Özcan, TGSD Dış İlişkiler Sorumlusu Burçin Özer, Ekrem Akyiğit, Barış Yüksel, Deniz Dikmen, Sinan Ilgaz ile ulusal medyadan ekonomi yazarları ve muhabirleri yer alacak.

    Kentteki fabrikaları ziyaret edecek olan heyet, ardından Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi’ne geçerek burada incelemelerde bulunacak. Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası’nda "Fabrikaları Kahramanmaraş’a Taşıyalım" konulu bir toplantı yapılarak, Kahramanmaraş’ın sektör itibariyle sahip olduğu avantajlar hakkında bilgi verilecek. Toplantıyla kente yeni yatırımların çekilmesi hedeflenirken, kentin tanıtımı adına faydalı olacağı vurgulanıyor.

    KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, Kahramanmaraş’ın özellikle hazır giyim sektörü yatırımları için gerekli tüm şartların bulunduğunu vurguladı. Balduk, "Kahramanmaraş, Türkiye’nin yatırım açısından en uygun ili konumundadır. Teşvik Yasası kapsamında sunulan ucuz enerji ve işçilik maliyetleri, bedelsiz yatırım yeri tahsisi ve Yatırımlarda Devlet Yardımları Kararı kapsamında sunulan diğer teşvik unsurlarının yanında, büyüme merkezi olması, gelişmiş bir sanayicilik kültürü, güçlü ve hızlı bankacılık hizmetleri, Mersin Limanına yakınlığı, aynı amacı benimsemiş işçi-işveren ilişkileri, tekstil sektöründe ihtisaslaşma, Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine sunduğu hizmetler, mesleki eğitim faaliyetleri ile nitelikli işgücü imkanı, Kahramanmaraş’ı yatırımcıların aradığı fırsatlar kentine dönüştürmektedir." diyen Balduk, konuşmasına şöyle devam etti: "Her türlü iplik ve kumaşı üretebilen tekstil sanayi ve gelişen boya-apre tesisleri hazır giyim için adeta çekim merkezi yaratmaktadır. Pamuk ve karışımları olarak Ne10 numaradan Ne100 numaraya kadar tüm iplikler üretilmektedir. Bu ipliklerden örme ve dokuma her türlü kumaş üretimi ve her türlü boya, kasar, baskı işlemleri gerçekleştirilmektedir. Tüm bu ürünlerde yüksek kaliteye ulaşılmıştır. İleri teknoloji seviyesi sayesinde kalite ve hatasız hammadde temini sağlanabilmektedir. Verimliliği sürdürülebilir şekilde sağlamak amacı ile yaptığı yatırımlar sonucunda bugün tekstil sektöründe Kahramanmaraş’ın teknoloji seviyesi dünya ortalamasının üç katına çıkmıştır. Tekstil sektöründe, yılda 400 bin ton iplik, 131 milyon metre dokuma kumaş, 45 milyon metre denim, 76 bin ton örme kumaş, 19,5 milyon adet konfeksiyon üretim, yapılmakta, 137 bin ton boya ve kasar işi gerçekleştirilmektedir. Bu haliyle Türkiye iplik üretiminin yüzde 31,1’ini, dokuma kumaş üretiminin yüzde 8,4’ünü, örme kumaş üretiminin yüzde 10,7’sini gerçekleştirmektedir. Kısacası hazır giyim sektörü için gerekli tüm altyapıya sahibiz."

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *