Shopping cart

    Subtotal $0.00

    View cartCheckout

    Limited ŞTİ. – HİSSE DEVRİ

    • Home
    • Limited ŞTİ. – HİSSE DEVRİ
    Hızlı Menü

    HİSSE DEVRİ

    1. Mersis Değişiklik Başvurusu ( https://mersis.gtb.gov.tr/ )

    2. Genel kurul kararı noter tasdikli (1 Asıl + 1 Fotokopi)(Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defterine yapıştırılarak tasdik yapılması gerekmektedir) (ÖRNEK BELGE)
    3. Noterde yapılmış Hisse Devir Sözleşmesi (1 Asıl + 1 Fotokopi)
    4. Hisse devrinin işlendiği Pay Defterinin ilgili sayfasının fotokopisi (1 adet)

    5. Yeni Giren Ortaklar İçin Nüfus Cüzdan Fotokopisi (2’er Adet) (*Tüzel kişi ortak olacaksa iştirak kararı noter tasdikli 1 adet) (ÖRNEK BELGE) noter tasdikli 1 adet + temsilcinin kimlik fotokopisi + Tüzel Kişinin Başka ilde olması durumunda bağlı olduğu Odadan alınmış Oda Kayıt Belgesi)
    6. Yabancı uyruklu Ortak girişi var ise Yabancılar Kimlik Numarası alınacak ve Pasaportunun Türkçe Tercümeli Noter Tasdiklisi (3 Adet asıl)
    7. Şirket tek ortaklı hale geliyor ise; Müdürün şirketin tek ortaklı olduğunu bu ortağın adı, soyadı, yerleşim yeri, TC kimlik numarası, vatandaşlığını belirten beyanı (ÖRNEK BELGE)
    8. Reşit olmayan ortak girişi var ise; şirket ortağının anne ve babasının ya da anne/babadan herhangi birisinin şirkete ortak olması halinde reşit olmayan ortak için mahkemeden alınmış kayyum atama kararı. (asıl veya mahkeme tarafından  aslı gibidir tasdiklisi 1 adet) (Kayyımın kimlik fotokopisi de eklenmelidir)

    – Reşit olmayan yeni ortağın anne veya babasının şirket ortağı olmaması halinde ise; reşit olmayının aile nufus kayıt örneği fotokopisi.

    – Reşit olmayan  ortağın anne ve baba ortak değil ve  boşanmış ise ;  reşit olmayanın  velayetine ilişkin  mahkeme kararının  mahkeme tarafından  aslı gibidir  tasdiklisi (1 adet)
    9. Yabancı uyruklu tüzel kişinin şirkete ortak olması halinde; tüzel kişinin güncel sicil kayıtlarını içeren belge (Bu belge, şirketin tabi bulunduğu ülkedeki noterler tarafından ve o ülkedeki Türk Konsolosluğu veya Türkiye’deki Dışişleri Bakanlığı tarafından ya da Yabancı Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi hükümlerine göre onaylanmış ve bunların noterden onaylı Türkçe çevirilerinin de yaptırılmış olması gerekir.)
    10. Dilekçe. (Şirket kaşesi ile yetkili tarafından imzalanmalı, vekaleten imzalanmış ise vekaletin fotokopisi eklenmeli) (ÖRNEK BELGE)
    11. Oda veznesine yatırılan Ticaret sicili harcı ve ilan dekontu aslı 1 adet.
    12. Bilgi Güncelleme Formu (ÖRNEK BELGE)
    13. Oda aidatının ve işlem ücretinin ödendiğine ilişkin makbuz

    Tüm ortakların toplantıya katılmadığı hallerde çağrı usulü: Genel kurul, müdürler tarafından, toplantı gününden en az on beş gün (ilan ve toplantı günleri hariç) önce toplantıya çağrılır. Şirket anasözleşmesi, bu süreyi uzatabilir veya on güne kadar kısaltabilir. Genel kurul toplantıya, esas sözleşmede gösterilen şekilde, – gerekiyorsa şirketin internet sitesinde – mutlaka Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanan ilanla çağrılır. Pay defterinde yazılı pay sahipleriyle, önceden şirkete pay senedi veya pay sahipliğini ispatlayıcı belge vererek adreslerini bildiren pay sahiplerine, toplantı günü ile gündem ve ilanın çıktığı veya çıkacağı gazeteler, iadeli taahhütlü mektupla bildirilir.
    Buna göre, tüm ortakların toplantıya katılmadığı hallerde tescil müracaatına, davet ilanına ait Ticaret Sicil Gazete sureti ile iadeli taahhütlü bildirime ait belgeler eklenmelidir.

    NOT: KARARLAR VEKALETEN İMZALANACAKSA VERİLEN VEKALETNAMEDE KARARIN GÜNDEMİ, TARİHİ VE ŞİRKET ÜNVANI DA GEÇECEK ŞEKİLDE “…. ŞİRKETİNİN …. ADRESİNDE …..TARİHİNDE ….. GÜNDEMİ GÖRÜŞMEK ÜZERE YAPACAĞI GENEL KURUL TOPLANTILARINDA ADIMA OY KULLANABİLİR” ŞEKLİNDE AÇIKLAMA OLMASI GEREKİYOR.