1. Genel kurul Toplantı Tutanağı Noter Tasdikli (1 Asıl + 1 Fotokopi) (Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defterine yapıştırılarak tasdik yapılması gerekmektedir) (ÖRNEK BELGE) (Tek ortaklı şirketlerde toplantı tutanağının altına tek ortağı ismi açılarak imza ettirilmesi zorunludur)
2. Hazirun cetveli (1 asıl + 1 Fotokopi) (Tek ortaklı şirketlerde hazirun cetvelinin hazırlanmasına gerek bulunmamaktadır)
3. Gündem kararı (1 adet fotokopi) (ÖRNEK BELGE)
4. Dilekçe (Şirket kaşesi ile yetkili tarafından imzalanmalı, vekaleten imzalanmış ise vekaletin fotokopisi eklenmeli) (ÖRNEK BELGE)
5. Bilgi Güncelleme Formu (ÖRNEK BELGE)
*Olağan Genel Kurul Toplantısı, her yıl hesap döneminin sona ermesinden itibaren üç ay içerisinde yapılıp Müdürlüğümüze yukarıdaki evrakların düzenlenerek getirilmesi zorunludur.
Tüm ortakların toplantıya katılmadığı hallerde çağrı usulü: Genel kurul, müdürler tarafından, toplantı gününden en az on beş gün (ilan ve toplantı günleri hariç) önce toplantıya çağrılır. Şirket anasözleşmesi, bu süreyi uzatabilir veya on güne kadar kısaltabilir. Genel kurul toplantıya, esas sözleşmede gösterilen şekilde, – gerekiyorsa şirketin internet sitesinde – mutlaka Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanan ilanla çağrılır. Pay defterinde yazılı pay sahipleriyle, önceden şirkete pay senedi veya pay sahipliğini ispatlayıcı belge vererek adreslerini bildiren pay sahiplerine, toplantı günü ile gündem ve ilanın çıktığı veya çıkacağı gazeteler, iadeli taahhütlü mektupla bildirilir.
Buna göre, tüm ortakların toplantıya katılmadığı hallerde tescil müracaatına, davet ilanına ait Ticaret Sicil Gazete sureti ile iadeli taahhütlü bildirime ait belgeler eklenmelidir.
NOT: KARARLAR VEKALETEN İMZALANACAKSA VERİLEN VEKALETNAMEDE KARARIN GÜNDEMİ, TARİHİ VE ŞİRKET ÜNVANI DA GEÇECEK ŞEKİLDE “…. ŞİRKETİNİN …. ADRESİNDE …..TARİHİNDE ….. GÜNDEMİ GÖRÜŞMEK ÜZERE YAPACAĞI GENEL KURUL TOPLANTILARINDA ADIMA OY KULLANABİLİR” ŞEKLİNDE AÇIKLAMA OLMASI GEREKİYOR.