NOT: GENEL KURULA VEKALETEN KATILIM OLACAKSA VERİLEN VEKALETNAMENİN NOTERDEN YAPILMASI VE VEKALETNAMEDE TOPLANTININ TARİHİ VE ŞİRKET ÜNVANI DA GEÇECEK ŞEKİLDE “…. ŞİRKETİNİN …. ADRESİNDE …..TARİHİNDE YAPACAĞI GENEL KURUL TOPLANTILARINDA ADIMA OY KULLANABİLİR” ŞEKLİNDE AÇIKLAMA OLMASI GEREKİYOR.
* Yönetim kurulu kararlarında yönetim kurulu üyelerinin isimleri yazılırken kısaltma yapılmamalı ve tc noları / yabancı uyruklu ise yabancılar kimlik numarası yazılmalıdır
NOT: Merkez nakli tescili esnasında; İmza yetkisi bulunan Yönetim Kurulu Üyesi/Üyeleri’nin kendisi veya yetkilinin şirketin işlemlerinin takibi için Vekalet verdiği Şahsın Vekaletname Fotokopisi ile Birlikte Müdürlüğümüze müracaatı Gerekmektedir.
Eğer imza yetkilisi ya da vekil kişi gelemeyecek ise İmza yetkisi bulunan Yönetim Kurulu Üyesi/Üyeleri tarafından eksiksiz şekilde doldurulup imzalanacak evraklar (Yeni Kayıt Evrakları)
—————————————————————————————
Tüm ortakların toplantıya katılmadığı hallerde çağrı usulü: Genel kurul, yönetim kurulu tarafından, toplantı gününden en az on beş gün (ilan ve toplantı günleri hariç) önce toplantıya çağrılır. Genel kurul toplantıya, esas sözleşmede gösterilen şekilde, – gerekiyorsa şirketin internet sitesinde – mutlaka Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanan ilanla çağrılır. Pay defterinde yazılı pay sahipleriyle, önceden şirkete pay senedi veya pay sahipliğini ispatlayıcı belge vererek adreslerini bildiren pay sahiplerine, toplantı günü ile gündem ve ilanın çıktığı veya çıkacağı gazeteler, iadeli taahhütlü mektupla bildirilir.
Buna göre, tüm ortakların toplantıya katılmadığı hallerde tescil müracaatına, davet ilanına ait Ticaret Sicil Gazete sureti ile iadeli taahhütlü bildirime ait belgeler eklenmelidir.