1- Mersis Değişiklik Başvurusu (http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/)
2- Yönetim kurulu tadil kararı noter tasdikli (1 asıl+1 fotokopi) (karar ; Esas sözleşmenin değişen maddelerine ilişkin yeni metinleri içermelidir) (Karar defterine yapıştırılarak tasdik yapılması gerekmektedir) (ÖRNEK BELGE)
3- Bakanlık İzin Yazısı: Şirket sözleşmesi değişikliği Bakanlık veya diğer resmi kurumların iznine veya uygun görüşüne tabi olan şirketler için bu izin veya uygun görüş yazısı.
4- Genel kurula ilişkin yönetim kurulu gündem kararı (1 adet fotokopi) (Karar defterine yapıştırılması gerekmektedir) (ÖRNEK BELGE)
5- Genel kurul toplantı tutanağı (noter tasdikli)(1 asıl+1 fotokopi) (Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defterine yapıştırılarak tasdik yapılması gerekmektedir) (toplantı başkanlığı, atanmışsa bakanlık temsilcisi tarafından imzalanır.) (tek pay sahibi toplantı tutanağını imzalamak zorundadır.) (ÖRNEK BELGE)
6- Hazirun listesi ( 1 asıl+1 fotokopi) (Yönetim kurulu Başkanı veya başkanın görevlendireceği herhangi bir yönetim kurulu üyesi, toplantı başkanı, atanmışsa bakanlık temsilcisi tarafından imzalanır.) (ÖRNEK BELGE) (Tek ortaklı şirketlerde bu belgenin hazırlanmasına gerek bulunmamaktadır)
7-Payları “Hamiline Yazılı” olan şirketler her genel kurullarında “MKK (Merkezi Kayıt Kuruluşu)”dan onaylı şekilde hissedarları gösterir evrak getirilmesi gerekmektedir.
8- Bakanlık temsilcisi atama yazısı (1 fotokopi)(Bakanlık temsilcisi bulundurma zorunluluğu olan toplantılarda)
9- (Bakanlık temsilcisi atanmamışsa ve toplantıya vekaleten katılan ortak var ise vekaletname fotokopisi 1 adet + vekalet veren kişinin noterden yapılmış imza beyanı 1 adet)
10- Dilekçe (Şirket kaşesi ile yetkili tarafından imzalanmalı, vekaleten imzalanmış ise vekaletin fotokopisi eklenmeli) (ÖRNEK BELGE)
11- Bilgi Güncelleme Formu (ÖRNEK BELGE)
12- Oda veznesine yatırılan Ticaret sicili harcı ve ilan dekontu aslı 1 adet.
13- Oda aidatının ve işlem ücretinin ödendiğine ilişkin makbuz
NOT: GENEL KURULA VEKALETEN KATILIM OLACAKSA VERİLEN VEKALETNAMENİN NOTERDEN YAPILMASI VE VEKALETNAMEDE TOPLANTININ TARİHİ VE ŞİRKET ÜNVANI DA GEÇECEK ŞEKİLDE “…. ŞİRKETİNİN …. ADRESİNDE …..TARİHİNDE YAPACAĞI GENEL KURUL TOPLANTILARINDA ADIMA OY KULLANABİLİR” ŞEKLİNDE AÇIKLAMA OLMASI GEREKİYOR.
Esas sözleşme değişikliği süre uzatımına ilişkin ise; Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak; Şirket süresinin sona ermesine rağmen faaliyetlerini sürdüklerini ve tasfiye işlemlerine başlamadıklarını gösteren yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir raporu aslı ve raporu düzenleyen mali müşavirin faaliyet belgesi aslı tescil esnasında müdürlüğümüze ibraz edilmelidir.
Esas sözleşme değişikliği adres maddesine ilişkin ise;Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak şirket kaşesi ile yetkili tarafından imzalanmış taahhütname aslı tescil esnasında müdürlüğümüze ibraz edilmelidir. (ÖRNEK BELGE)
Tüm ortakların toplantıya katılmadığı hallerde çağrı usulü: Genel kurul, yönetim kurulu tarafından, toplantı gününden en az on beş gün (ilan ve toplantı günleri hariç) önce toplantıya çağrılır. Genel kurul toplantıya, esas sözleşmede gösterilen şekilde, – gerekiyorsa şirketin internet sitesinde – mutlaka Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanan ilanla çağrılır. Pay defterinde yazılı pay sahipleriyle, önceden şirkete pay senedi veya pay sahipliğini ispatlayıcı belge vererek adreslerini bildiren pay sahiplerine, toplantı günü ile gündem ve ilanın çıktığı veya çıkacağı gazeteler, iadeli taahhütlü mektupla bildirilir.
Buna göre, tüm ortakların toplantıya katılmadığı hallerde tescil müracaatına, davet ilanına ait Ticaret Sicil Gazete sureti ile iadeli taahhütlü bildirime ait belgeler eklenmelidir.