İhracatta Kullanılan Ahşap Ambalaj Malzemeleri Hk

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda, ihraç ürünleri ambalajlamada kullanılan ahşap malzemelerin uluslararası mevzuata uygun olmamaları sebebiyle 2015 yılı Nisan ve Mayıs ayına ait 18 adet bildirim alındığı belirtilmiştir. Alınan bildirimlerin büyük bir kısmının bitkisel ve hayvansal ürünler dışındaki ürünlerin ihracatında kullanılan ahşap ambalaj malzemelerinden kaynaklandığı ifade edilmiştir.

Söz konusu ihracatta kullanılan ahşap ambalaj malzemelerin 04.12.2011 tarihli ve 28132 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl işleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesine Dair Yönetmelik hükümlerine göre işleme tabi tutulmuş ve uluslararası mevzuat gerekliliklerine göre (ISPM15) işaretlenmiş olması gerektiği belirtilmiştir.

Yazıda devamla, Avrupa Birliği (AB) ve diğer ülkelerden alınan bu bildirimlerin elektronik sistem üzerinden diğer ülkeler tarafından da görülebildiği, bu nedenle ülkemizin bu alandaki imajının zedelendiği vurgulanmıştır. Son olarak, AB üyesi ve diğer ülkeler tarafından ülkemiz menşeli ürünlere ilave tedbirler getirilmemesi için ihracatta kullanılan ahşap ambalaj malzemelerinin, uluslararası mevzuata uygun olması ve ihracatçıların azami itina göstermelerinin önemine vurgu yapılmıştır.

Bilgilerinize sunulur.

Önceki 6.Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı – Van 10–13 Eylül 2015

Yorum Bırakın

İstasyon Mah İlahiyat Cad. No:6
46080 Dulkadiroğlu
Kahramanmaraş

Çalışma Saatleri:

Pzt-Cuma: 08:00  – 17:00

Daha fazla bilgi için

Haber Bültenimize kayıt olarak yeni haber ve duyurulardan anında haberdar olabilirsiniz.