10-11 Ocak 2013 – 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı

www.uevf.com.tr

32. Enerji Verimliliği Haftası kapsamında düzenlenen en önemli etkinliklerden biri olan 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı – 4. UEVF, 10-11 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul Wow Convention Center’de gerçekleştirilecek. Enerji verimliliği seferberliğinin en önemli ayaklarından biri olan UEVF, kamu ve özel sektörün en önemli temsilcilerini bir araya getirerek, enerji verimliliğini yine Türkiye’nin gündemine taşıyacak. UEVF 2013’ün açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yapması bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Koordinasyonunda, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılan, 32. Enerji Verimliliği Haftası kapsamında düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı – UEVF, 10 Ocak’ta kapılarını 4. kez ziyaretçilerine açacak. İstanbul Wow Convention Center’de gerçekleştirilecek etkinlik, enerji verimliliği ekseninde kamu ve özel sektörün en önemli temsilcilerini bir araya getiren önemli bir platform niteliği taşıyacak.

4. UEVF, iki gün boyunca düzenlenen paralel oturumlarla, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelerin tartışılmasına, sorunların ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesine olanak sağlayacak. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen profesyonellerinin katkı ve katılımları ile gerçekleştirilecek UEVF 2013’te, özellikle binalarda, sanayide, ulaşımda, ürün ve teknolojilerde enerji verimli uygulamaları tartışılarak, gelecek öngörülerin derinlemesine tartışılması hedefleniyor.

Sektör liderlerinin konuşmacı ve oturum başkanı olarak yer alacağı toplam 18 adet interaktif panel ve oturumun gerçekleştirileceği Forum’da şu konulara ağırlıklı olarak yer verilecek:

Düzenlenecek Oturum Başlıkları

• Dünyada ve Türkiye’de Enerji Verimliliği Çalışmaları Örnekleri ve Sonuçları

• Sanayide Enerji Verimliliği Stratejileri

• Bina ve Hizmetler Sektöründe Enerji Verimliliği Stratejileri

• Ulaşım Sektöründe Enerji Verimliliği Stratejileri

• Sürdürülebilir Finansman Modelleri

• Enerji Verimli Ürün ve Teknolojiler

• İdari ve Kurumsal Yapı ve Yapılanmalar

• Enerji Arz Güvenliği ve İklim Değişikliği Bağlamında Yenilenebilir Enerji

UEVF 2013, Yerli ve Yabancı Yüzlerce Firmayı Ağırlayacak

Enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin büyük ilgi gösterdiği UEVF 2013’te dünyanın en önemli markaları Siemens, Philips, Schneider Electric, Wilo, Osram, Profilo, BSH yerini şimdiden alırken, Türkiye’nin gururu olan Arçelik, Demirdöküm, İzocam, Vestel, VİKO, Ytong, Filli Boya gibi yerli markalar da fuarda ziyaretçilere en son teknolojilerini ve enerji verimliliğine katkı sağlayan ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak. Fuar alanında önemli üreticilerin yanı sıra önemli finans şirketleri de bulunarak, enerji verimliliği projelerine sundukları destekleri ziyaretçiler ile paylaşacaklar.

4. Ulusal Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’na katılan firmaların tam listesine http://www.uevf.com.tr/ adresinden de ulaşabilirsiniz.

Kazanan Şirketlere ve Öğrencilere Ödülleri Verilecek

4. Ulusal Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’nda Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından 1999 yılından bu yana her yıl düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması (SENVER) kapsamında dereceye giren kurumlar için ödül töreni gerçekleştirilecektir. Her yıl Bakan Taner Yıldız tarafından sahiplerine verilen ödüllerin, enerji verimliliği konusunda teşvik edici çalışmalara aracı olması hedefleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile gerçekleştirilen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Enerji Verimliliği Konulu Proje Yarışması”nda dereceye giren öğrenciler de ödüllerini, UEVF 2013 kapsamında düzenlenen bir töreni ile alacak. Yine aynı törende, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleşen İlköğretim Öğrencileri Arası Resim ve Öykü Yarışmasının kazanan öğrencileri de ödüllerini alacak.

Enerji Verimliliği Haftası

Enerji Verimliliği Haftası her yıl ocak ayının ikinci haftasında, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası işbirliği ile kutlanıyor. Bu kapsamda ülke genelinde geniş katılımlı etkinlikler düzenleniyor.

Toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesi amacıyla bakanlıklar, valilikler, büyükşehir belediyeleri, aydınlatma, beyaz eşya, elektrik motoru ve yalıtım sektörünün temsilcileri, bankalar, turizm tesisleri ve alışveriş merkezleri ile ilgili kurum, kuruluşlar veya organizasyonlarla işbirliği ortamları geliştiriliyor.

Previous TOBB Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Seçimleri

Yorum Bırakın

İstasyon Mah İlahiyat Cad. No:6
46080 Dulkadiroğlu
Kahramanmaraş

Çalışma Saatleri:

Pzt-Cuma: 08:00  – 17:00

Daha fazla bilgi için

Haber Bültenimize kayıt olarak yeni haber ve duyurulardan anında haberdar olabilirsiniz.