Shopping cart

    Subtotal $0.00

    View cartCheckout

    • Home
    • Genel
    • KMTSO’DA “ÜRETİMİN YILDIZLARI” ÖDÜL TÖRENİ 08.10.2011

    KMTSO’DA “ÜRETİMİN YILDIZLARI” ÖDÜL TÖRENİ 08.10.2011

    .
    KMTSO’da yıldızlar geçidi. Türkiye’nin en büyük ilk 500 ve ikinci, 500 sanayi kuruluşu listesine girmeyi başaran 17 Sanayi Kuruluşu büyük ve görkemli bir törenle ödüllendirildi.

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından düzenlenen ‘Üretimin Yıldızları Ödül Törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AKP Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları ve davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

    Törende konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, “Üretimin Yıldızları” ödül töreninde yaptığı konuşmasında önemli mesajlar verdi. Kahramanmaraş’ın son on yılda yüzde 400 büyüdüğüne değinen Karaküçük, “Kahramanmaraş 2023 Vizyonunu gerçekleştirmede Türkiye’nin parlayan yıldızıdır”dedi.

    5 yılda 3,5 milyar dolar reel sektör yatırımı yapıldığına da vurgu yapan Başkan Karaküçük, “Sanayi enerji tüketiminde 9. sıraya yükselebilen ve son on yılda yüzde 400 büyüyebilen Kahramanmaraş 2023 Vizyonunu gerçekleştirmede Türkiye’nin parlayan yıldızıdır. Kahramanmaraş; ekonomisi itibariyle Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden birisidir. Sanayileşmedeki başarısı ve ihtisaslaşması, artan dış ticaret kapasitesi, yatırım ve istihdam alanındaki genişlemesi ile milli ekonomiye ciddi oranda katkı sağlamaktadır. Türkiye, bugün 2023 Vizyonu ile dünyada en çok söz sahibi olan ilk on devlet arasında olmaya hazırlanmaktadır. Ve Türkiye, Cumhuriyetin ilanından sonra ilk kez yeni ve topyekûn bir iddia ile ortaya çıkmaktadır. Elde ettiği ekonomik kazanımlarını, tecrübelerini, gücünü ve iradesini ortaya koyarak 2023’te nerede olmak istediğini belirlemiştir. Bir ülkenin ulusal hedeflerine ulaşması, büyümesi ve aynı zamanda bölgesinde ve dünya siyasetinde saygın ve sözü geçen bir devlet olması, onun kişi ve kurumları ile ne derece organize ve ne derece üretken olabildiğine bağlıdır. Büyük bir organizasyon ile milli mücadelede ortaya konulan irade ve konsensüs, ilk kez bugün yeniden gösterilmekte ve güçlü Türkiye’nin oluşturulması için ülkemiz tüm kurumlarıyla seferber olmuştur. Türkiye’nin büyüyebilmesi, cari açık ve işsizlik gibi ekonomik sorunlarına ve bunun yanında sosyo-politik sorunlarına çözüm üretebilmesi için en önemli üç şart yatırım, istihdam ve üretimdir. Bunlar ekonominin vazgeçilmez gerçekleridir. Değerli konuklar, bugün tüm dünya görmüştür ki, reel üretimin olmadığı, ekonomisi finans ve finans balonlarına bağlı ülkeler büyük kriz ve çalkantılara daha açıktır”diye konuştu.

    Üretim ve yatırım konularına da değinen Karaküçük, “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracattan başka kazanç yolu bilmeyen Kahramanmaraşlı sanayici ve işadamlarımızın üstün gayretleri neticesinde, İstanbul Sanayi Odası’nın İlk ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde yer alan ve Kahramanmaraş’ın gurur kaynağı olan 17 sanayi kuruluşumuz ‘üretim kervanının’ öncüleri olarak bu Vizyonun temel taşlarıdır. Bu 17 kuruluşumuzu tebrik ediyor, gelecek yıllarda listedeki şirket sayımızın artmasını diliyorum. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin kalkınması için bugüne kadar elimizden gelen gayreti gösterdik. Üyelerimizin dışa açılmalarına, vizyonel gelişimlerine katkıda bulunmak için birçok faaliyet ve proje gerçekleştirdik. Bundan sonra da durmadan, dünya ekonomisine entegrasyonumuzu sağlamaya yönelik ve Kahramanmaraş’ın yaşanabilirliği yüksek, altyapısı tamamlanmış çağdaş bir dünya kenti olması için elimizden gelen gayreti sürdürmeye devam edeceğiz. Kahramanmaraş’ın ekonomik gelişmesine katkıda bulunan herkese, siyasetçilerimize, mülki erkana, iş adamlarımıza, kamu kurumlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve işletmelerimizin sessiz kahramanları çalışanlarımıza gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. İstanbul Sanayi Odası’nın en büyük sanayi kuruluşları listesinde yer alan 17 şirketimizi ve ilimize yaptıkları katkılarla kent vizyonuna yön veren Sayın Galip Çalık ve Hanifi Öksüz’e tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Ve bugüne kadar, bizden desteğini esirgemeyen, her türlü sorunumuzun çözümünde bizlere rehberlik eden, iş dünyasının temsili konusunda kendinden önce kamu yararını gözeten, ülkemizin en büyük sivil toplum örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, bugün bizleri onurlandırdıkları için ayrıca şükranlarımı arz ediyorum”sözleriyle konuşmasını bitirdi.

    Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde olacaksa, kronik bir hastalık haline gelen işsizlik meselesini çözecek. Bunun çözüm yolu da tek. Bu da Türkiye girişimci sayısını artıracak" dedi.

    KMTSO Şeref Defteri’ni imzalayan Hisarcıklıoğlu, daha sonra sanayicilere hitap etti. KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük’ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak 2003 yılında koydukları dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefinin bu gün milli hedef haline geldiğini kaydetti. Devletin bütün kurum ve kuruluşlarının bu ortak paydada birleştiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin bu hedefe ulaşmak için de işsizlikle mücadele ederek, girişimci sayısını artırması gerektiğini işaret etti. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: "Türkiye girişimci sayısını artıracak ve artırmaya mecbur. Bu gün Türkiye’de her yıl 750 bin kişi istihdam nüfusuna katılmaktadır. Yani Türkiye her yıl 750 bin vatandaşına iş bulmak durumundadır. Bunun yolu nereden geçiyor. Bunun yolu işte girişimci sayısını ancak artırabilirse bu insanlara iş bulabilir, aş bulabilir. İşte sizler bu noktada ulvi bir iş yapıyorsunuz. Bugün Türkiye’deki toplam girişimci sayısına baktığımızda bir milyon 400 bin. Japonya’ya baktığımız zaman toplam 6 milyon 600 bin girişimcisi var. Nüfusu 120 milyon, bizim 74 milyon. Orantıladığımız zaman biz Japonya’ya göre 3 misli gerideyiz. Eğer hedefimiz Türkiye’yi zengin etmekse o zaman yapılması gereken en önemli iş ve tek bir çözüm yolu var o da girişimci sayısını artırmamız lazım."

    Hisarcıklıoğlu’nun ardından TESK Başkanı Palandöken, TÜRK-İŞ Başkanı Kumlu, HAK-İŞ Başkanı Arslan, TZOB Başkanı Bayraktar ile AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu sırayla katılımcılara hitap etti.
    Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ve protokol, İstanbul Ticaret Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk 500 ve ikinci 500 firması arasına giren 17 Kahramanmaraşlı firma yöneticisine plaket verildi. Ödül alan sanayicilerle hatıra fotoğrafı çektiren Hisarcıklıoğlu, daha sonra Kredi Garanti Fonu’nun KMTSO’da ki bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *