Shopping cart

    Subtotal $0.00

    View cartCheckout

    • Home
    • Genel
    • KMTSO’DA YAN KESİCİLERE KARŞI EĞİTİM 30.01.2011

    KMTSO’DA YAN KESİCİLERE KARŞI EĞİTİM 30.01.2011

    .
    Son günlerde artan hırsızlık olayları nedeniyle Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının 25. meclis toplantısında karar verilen muhasebe elemanları güvenlik tedbirleri sunumu KMTSO meclis salonunda yapıldı.

    Bir süredir Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun meclis toplantılarında dillendirdiği yankesicilere karşı muhasebe elemanlarına bir konferans verilmesi isteği neticesinde Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiri Başkomiser Şeyhmuz Kavak, şirketlerin muhasebe elemanlarına dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda sunum yaptı. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile gerçekleşen eğitim konferansına çok sayıda firmanın muhasebe görevlileri katıldı.

    Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiri Başkomiser Şeyhmuz Kavak, yaptığı sunumda başlıca yan kesicilik türlerini anlattı.

    – Kapkaç: Genellikle tenha sokaklarda yürüyen bayanların mobiletli veya yaya şahıslar tarafından çantalarının ani bir hareketle çalınarak kaçılması.
    – Sahtekârlık: Kendisini sahte rütbe ve makamlarda göstererek, sahte resmi üniformalar giyerek, sahte kartlar bastırarak (doktor, polis, subay, müfettiş vs.) şahısların para, mal ve ziynet eşyalarının alınması.
    – Muslukçuluk: Cami avlusunda abdest alan şahsın ceketinin üzerine kendi ceketini asmak suretiyle diğer cekette bulunan para veya eşyanın çalınması.
    – Tırnakçılık: Dolandırıcının şahsa ait para destelerinden bir kısmını, saymak veya bakmak amacıyla alıp el ayasının içinde parayı ikiye bölmek suretiyle alması.
    – Tantanacılık: Genellikle yaşlıların önlerinde iki veya üç şahsın birbirleri ile kavga eder görüntüsü vererek aralarına aldıkları kişinin cebinde bulunan paranın çalınması.
    – Söğüşçülük: Alkolün etkisi ile kendisini kaybeden, sızan, açıkta uyuyan şahısların üzerindeki para ve kıymetli eşyalarının çalınması ya da bir kişiyi tanıma numarası ile samimiyet kurduktan sonra içeceklerine ilaç koyarak şahsın kendinden geçmesini sağlayıp para veya eşyalarının alınması.
    – Pislikçilik: Vatandaşın kıyafetlerine bulaştırdıkları pislikleri temizlemek için yardım ederken para ve cüzdanlarının çalınması.

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *