Shopping cart

    Subtotal $0.00

    View cartCheckout

    • Home
    • Genel
    • KAHRAMANMARAŞ TİCARET ve SANAYİ ODASI KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EDECEK – 07.09.2010

    KAHRAMANMARAŞ TİCARET ve SANAYİ ODASI KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE EDECEK – 07.09.2010

    .
    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, AB Projeleri’nde gösterdiği başarıyı devam ettiriyor.
    AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında “Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi Hibe Programı” altında “Sosyal Sorumluluk ve Yenilikçilik Yaklaşımında Kayıtlı İstihdamın Teşviki” projesinin sözleşmesi Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ile imzalandı.

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) bileşenlerinden “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı” kapsamında “Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı” teklif çağrısına verdiği proje teklifi kabul edildi.

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Merkezi Finans ve İhale Birimi arasında geçtiğimiz günlerde sözleşmesi imzalanan “Sosyal Sorumluluk ve Yenilikçilik Yaklaşımında Kayıtlı İstihdamın Teşviki” projesinin bütçesi 325.306,86 Avro. Proje ortakları; Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi.

    Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) Hibe Programları Koordinatörü Mehmet Fatih Yıldız, Ankara’da düzenlenen Hibe Yararlanıcıları için Bilgilendirme Toplantısında; İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında “Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı” başlığı altında açtıkları teklif çağrısına 255 proje başvurusu olduğunu ve bunlardan 42 tanesi ile sözleşme imzalandığını açıkladı. Yıldız, projeleri kabul edilen başvuru sahiplerini tebrik etti.

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk yaptığı açıklamada; “Ticaret ve Sanayi Odamızın Yönetim Kurulu Üyelerini ve AB proje ekibini başarılarından ötürü kutluyorum. Şu anda 3,7 milyon Avro bütçeli Business Support Network Mediterranean– Akdeniz İş Destek Ağı Projesi yürütmekte olduğumuz bir proje. Geçtiğimiz aylarda 274.021 Avro bütçeli “Sektörel Eğitim ve İstihdam Hizmetleri Projesi” ni tamamladık. Bunun yanı sıra yakın zamanda başlayacağımız iki projemiz daha var. Birisi 2.879.510 Avro bütçeli “Kahramanmaraş Hazır Giyim İş Kümesi Projesi”, diğeri ise 2.587.816 Avro bütçeli “Doğu Akdeniz Ekonomik Kalkınma ve İş Geliştirme Merkezi Kurulması Projesi”.” dedi. Kayıt dışı istihdam sorununa “Sosyal Sorumluluk ve Yenilikçilik Yaklaşımında Kayıtlı İstihdamın Teşviki” projeleri ile çözüm arayacaklarını bildiren Balduk: “Kayıt dışı istihdam Türkiye’nin önemli bir sorunu. Biz bu projemizle Kahramanmaraş’ta bu sorunla mücadele edeceğiz. İşletmelerimizi bu konuda aydınlatmaya çalışacağız. Aynı zamanda, kamu tarafının da alması gereken tedbirler konusunda çalışma yapıp sunacağız. Projemizin uygulama süresi 12 ay ve bütçesi de 325.306,86 Avro. Odamız ve ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

    Proje kapsamında öngörülen ana faaliyetler şöyle: Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne istihdam hizmetleri konusunda danışmanlık desteği alınacak. Bu destek, kurumların ilgili personeline yönelik eğitim programı ve oda yönetim kurulu ve meclisine yönelik konferans yoluyla gerçekleştirilecek. Kurumsal sürdürülebilir yapıların oluşturulması için Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda bu alanda çalışma yapacak bir bilgi ve danışmanlık ofisi kurulacak.

    Bu ofis, işletmelere hizmet sunulacak, bilinçlendirme aktiviteleri gerçekleştirecek. Çalışan ve işveren kesime yönelik yasal zorunluluklara ilişkin eğitim seminerleri, firmalara yönelik pazar odaklı sosyal sorumluluk eğitim seminerleri ve çalışan kesime yönelik kariyer ve meslek geliştirme seminerleri düzenlenecek. Sosyal sorumluluk konusunda danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi sağlanacak ve bir danışman havuzu oluşturularak işletmelere kayıtlı istihdam ve sosyal sorumluluk danışmanlık hizmetleri sunulacak.

    Sosyal sorumluluğu da içeren ve yasal konuları içeren broşür ve CD geliştirilerek (kayıtlı istidamın ve sosyal sorumluluğun getirileri) firmalara ve ilgili kurumlara yayımı sağlanacak.

    Kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için politika önerileri geliştirilecek. Kayıt dışı istihdam sorununun temel nedenleri hakkında bir araştırma ve analiz çalışması yapılarak bu çalışmanın sonuçları hedef grup temsilcileri ve proje ortakları ile birlikte düzenlenecek bir çalıştayda değerlendirilecek. Bu çalıştayın sonuçları doğrultusunda politika önerilerine yönelik bir rapor hazırlanacak.

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *