Shopping cart

    Subtotal $0.00

    View cartCheckout

    • Home
    • Genel
    • Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, AB Projeleri’nde Gösterdiği Başarıyı Devam Ettiriyor

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, AB Projeleri’nde Gösterdiği Başarıyı Devam Ettiriyor

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında; Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) teklif çağrısına verdiği 2 proje teklifi desteklenmesi öngörülen projeler arasına girdi.

    Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 30 Temmuz 2009 Perşembe günü AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı -BROP (2007-2009)" birinci proje teklif çağrısına kabul edilen projeleri açıkladı. 43 ilden gönderilen 532 proje arasından 33 ilin gönderdiği 47 proje onaylandı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın gönderdiği 2 projeden biri ana listede birisi ise proje havuzuna girmeyi başardı. Aynı zamanda Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğü’nün de 1 projesi onaylandı.

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın kabul edilen projelerinden ilki; 1.800.000 Euro bütçeli "Kahramanmaraş ve Bölgesi Tekstil ve Hazırgiyim Sektörünün Uluslararası Rekabetçilik Gücünün Artırılması: Kümelenme Temelli Sektörel Değişim, Dönüşüm ve Gelişim Projesi". Bu proje kapsamında bölgedeki tekstil ve hazır giyim kümesinin kurulması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar, kamu kurumları ve kar amacı gütmeyen kuruluşların saha çalışmaları, tanımlama, ihtiyaç analizleri ve haritalarının oluşturulması, kümelenme ve ağ oluşumu yol haritalarının hazırlanmasına yönelik faaliyetlerinin desteklenmesi gerçekleştirilecektir. Proje ortakları; Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kahramanmaraş İl Özel İdaresi.

    İkinci proje ise, 2.587.816 Euro bütçeli "Doğu Akdeniz Ekonomik Kalkınma ve İş Geliştirme Merkezi Kurulması Projesi". Bu proje kapsamında, bir eğitim ve danışmanlık merkezi kurulacak, tüm tefrişatı yapılacak ve kadın girişimcilerin küçük ölçekli iş geliştirme faaliyetlerine yönelik 42 işlikten oluşan bir İŞGEM kurulacaktır. Aynı zamanda, çevre illerdeki proje ortağı ticaret ve sanayi odalarında eğitim ve danışmanlık koordinasyon birimleri kurulacak ve tefrişatı gerçekleştirilecek. Proje ortakları; Kahramanmaraş Valiliği İl Özel İdaresi, Kahramanmaraş Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Adana Ticaret Odası, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası.

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, yaptığı açıklamada; "Ticaret ve Sanayi Odamızın Yönetim Kurulu Üyelerini ve AB proje ekibini başarılarından ötürü kutluyorum. Şu anda 1.750.000 Euro bütçeli Business Support Network – Akdeniz İş Destek Ağı Projesi ile 274.021 Euro bütçeli "Sektörel Eğitim ve İstihdam Hizmetleri Projesi" yürütülmekte olan projelerimiz arasında yer alıyor. Yeni projelerin de başarıyla yürütüleceğine inanıyorum. Değerlendirme süreci devam eden 3 proje teklifimiz daha var. Yeni projeler için de başvuru hazırlıklarımız devam ediyor. Eylül 2009 itibari ile de GTZ’nin Anadolu’da Ekonominin Desteklenmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Kadın Girişimciliğini ve KOBİ’leri destekleme konularında çalışmalarımız başlayacak."

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *