Shopping cart

    Subtotal $0.00

    View cartCheckout

    • Home
    • Genel
    • KMTSO’DA AR-GE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

    KMTSO’DA AR-GE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

    TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) yetkilileri Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis toplantısına katılarak Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi verdi.

    Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası 44. Meclis toplantısı Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu başkanlığında yapıldı. Meclis Başkanı Balcıoğlu, açış konuşmasında toplantının akışı hakkında bilgi verdi. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) görevlilerinin Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi vereceğini belirten Balcıoğlu, küresel kriz karşısında daha akılcı ve daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

    Daha sonra kürsüye gelen KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, Oda çalışmaları hakkında bilgi verdi. TUBİTAK’ın yapacağı sunuma da değinen Balduk, günümüzde Ar-Ge çalışmalarının önemine dikkat çekti. Balduk, sanayi kuruluşlarının rekabet gücünün koruması ve geliştirmesi açısından Ar-Ge çalışmalarına daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti. Balduk, "küresel anlamda yaşadığımız çalkantılı dönem önümüzdeki süreçte hem iç pazarda hem dış pazarda satışları zorlaştıracak. Rekabet gücümüzü arttırmak açısından Ar-Ge çalışmaları önemli bir yer tutuyor. Küreselleşen dünya da artık Ar-Ge yapmadan rekabet edebilmek imkansız hale geldi. Sanayi kuruluşlarımız Ar-Ge çalışmalarına önem vermeli. Bu konuda da TUBİTAK bir bilgilendirme sunumu yapacak. Umarım şehrimize ve firmalarımıza faydalı olur."şeklinde konuştu.

    Daha sonra TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Demirel, "Marmara Araştırma Merkezi" hakkında, Gıda Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mehmet Gökbörü Bahar "Gıda Enstitüsü" hakkında, İş Geliştirme Birimi Yöneticisi Dr. Sibel Sain Özdemir ise "Ar-Ge Destekleri" hakkında sunum yaptı.

    Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Demirel, amaçlarının Türk sanayicisini, dünya sanayicisi haline getirmek olduğunu işaret ederken, tüm gayretlerinin bu yönde olduğunu söyledi. Demirel, "bizim hayalimiz, Türk sanayicisini, dünya sanayicisi haline getirmek. Biz bunun için çalışıyoruz. Bizlerden faydalanmanız için buradayız. Sizin hayallerinizi gerçekleştirmeyi istiyoruz. Dünyanın önemli kuruluşları arasına girmeniz için bilgi ve teknoljik destek verebiliriz. Bizimle temasa geçebilirsiniz. Bizler konuşursanız, bizlerle paylaşırsanız hayallerinizi gerçekleştirmemek için hiçbir neden yok. Biz memnuniyetle yardımcı oluruz. Biz her tarafa gidiyoruz. Hiç çekinmeyin bizi çağırın. Biz gelir, firmanızı da gezeriz. Yeter ki, sizin heyecan duyacağınız ve arkasında duracağınız bir fikriniz olsun. Bunun hayata geçmesine yardımcı olmak, bizim temel görevimiz. Bunu el birliğiyle yapabiliriz. Bizlere internet sitemiz ve telefonla ulaşabilirsiniz."dedi.

    Günümüzde AR-GE’siz global oyuncu olmanın imkansız olduğunu kaydeden Demirel, şöyle konuştu: "Günümüzde AR-GE’siz global oyuncu olmak, imkansız hale geldi. Hele böyle kriz ortamında AR-GE’siz bir şey düşünülemiyor. Türkiye’de bu konuda ciddi bir kaynak var. Bu kaynakların başında TUBİTAK ve Marmara Araştırma Merkezi bulunuyor. Biz bu kaynakların yeteri kadar kullanılmadığını düşünüyoruz. Son dört yıldır hem hükümetin araştırma geliştirmeye ayırdığı kaynaklar ve sanayicileri bakış açıları değişmeye başladı. Birbiri ardına güzel Ar-Ge çalışmaları yapılmaya başladı. Bu da firmalarımızın global açıdan rekabet gücünü arttırıyor. Ar-Ge projelerinin daha fazla olmasını umut ediyoruz." diye konuştu.

    TUBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’i hakkında da bilgi veren Demirel, "Marmara Araştırma Merkezi 2000 yılların başında dünya bankası kredisi kullanarak tüm altyapısını yeniledi. Çok değerli bilim insanlarının olduğu, modern bir altyapıya sahibiz. Bin kişilik uzman ekiple uygulamalı Ar-Ge çalışması yapıyoruz. Biz uygulamalı araştırma yapan dünyanın önder kuruluşlarından bir olmak istiyoruz. Dünya standartlarındaki laboratuarlarımızla, Türkiye’nin küresel rekabet gücünün arttırılmasına bilim ve teknolojik olarak katkıda bulunmaya gayret ediyoruz. 2007 yılında 66 bin adet test yapıldı. Bu testlerin yapılması, raporlarının alınması ciddi bir süreç."dedi.

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *