Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti arasında yapılan protokol neticesinde yürütülen "Anadolu’da Ekonominin Desteklenmesi Projesi", İlimizde Çelik Mutfak Eşyası, Kırmızı Biber ve Konfeksiyon sektörlerinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Alman Teknik İşbirliği Kurumu (GTZ) ve KOSGEB işbirliği ile çalışmalarına devam etmektedir.
22 Kasım ve 24 Kasım 2006 tarihlerinde, KMTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen "Üretimin Tüm Aşamalarında Rehberlik ve Toplam Kalite Yönetimi ile Kalite Özelliklerinin Üretimin Tüm Aşamalarında Kullanılması" eğitimleri, REFA/PEM Konsorsiyumu Uzmanlarından ve aynı zamanda Berlin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Klaus Wich-Heiter tarafından verildi.
Dr. Klaus Wich-Heiter eğitimin amacının, paslanmaz çelik mutfak gereçleri sektöründe seçilmiş küçük ve orta ölçekli işletmeler için yaşam boyu kalite ve kalite yönetim sistemini yerleştirmek, kuruluş üst yönetimini ve kuruluşlarda bu işi yürütecek ekibi bu konuda eğitmek ve bilgi düzeyini artırmalarına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.
Çelikten mamul mutfak eşyası sektöründe ürün kalitesini artırmanın önemine değinen Dr. Klaus Wich-Heiter: "Proje kapsamındaki KOBİ’lerin, uluslararası rekabet piyasasında gelecekteki şanslarını artırmak için işletmelerindeki ürün kalitesini yükseltmeleri gerekmektedir. Bu aşamalar; tasarımla başlar, işletmenin organizasyon yapısının ve üretim akışlarının düzenlemesi ve işçilerin çalışma koşullarının sağlıklı hale getirilmesiyle devam eder." dedi.
Seminerlerde ürün kalitesi, üç farklı müşteri bakışıyla incelendi. Toptancı, ara kademe alıcı ve kullanıcı. Bu bakış açısı, ürünün oluşumundan geri dönüşümüne kadar olan süreçte ele alındı. Yani ürünün tüm yaşamı, kalite açısından gözden geçirilmiş oldu. Örnek olarak da tencere setleri ve çaydanlık setleri detaylı bir şekilde anlatıldı.
Tencere örneğini ele alan Dr. Wich-Heiter, "İyi bir tencere öncelikle iyi yemek pişirecek, kullanımı kolay olacak, güvenli olacak, enerjiyi az harcayacak ve dolapta fazla yer kaplamayacak." dedi.
Dr. Wich-Heiter, işletmelerimizin, üretimin bütün aşamalarında analizlerinin yapılıp eksik olan noktaların düzeltilmesi gerektiğini de kaydetti.
Eğitim, "Kaliteyi ölçebilirsiniz ancak kaliteyi düzeltmek için uygulamaya geçmek gerekiyor" sloganıyla son buldu.
Çelikten mamul mutfak eşyası sektörüne yönelik eğitime, seçilmiş 8 firma katılımcılarının yanı sıra, konuyla ilgilenen şirket yöneticileri, personelleri ile Kahramanmaraş KOBİ’lerinden çok sayıda kişi katıldı.