Shopping cart

    Subtotal $0.00

    View cartCheckout

    • Home
    • Genel
    • İş Güvenliği ve İş Sağlığı Eğitimi Gerçekleştirildi

    İş Güvenliği ve İş Sağlığı Eğitimi Gerçekleştirildi

    Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti arasında yapılan protokol neticesinde yürütülen "Anadolu’da Ekonominin Desteklenmesi Projesi", İlimizde Çelik Mutfak Eşyası, Kırmızı Biber ve Konfeksiyon sektörlerinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Alman Teknik İşbirliği Kurumu (GTZ) ve KOSGEB işbirliği ile çalışmalarına devam etmektedir.

    3 Kasım 2006 Cuma Günü, KMTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen "İş Güvenliği ve İş Sağlığı" eğitimine, seçilmiş 8 firma katılımcılarının yanı sıra, konuyla ilgilenen şirket yöneticileri, personelleri ile Kahramanmaraş KOBİ’lerinden çok sayıda kişi katıldı.

    Eğitim, Peryod Danışmanlarından, Sürekli Gelişim Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Firması Sahibi Erol Hasar tarafından verildi. Hasar, "İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)’nin Temel İlkeleri, İSG Alanında Hükümet Politikaları (MAKRO POLİTİKA), İSG İle İlgili Ulusal Politikanın Temel Özellikleri, İşyerinde İSG Politikaları (MİKRO POLİTİKA), İSG Politikasının Biçimlendirilmesi ve Gözden Geçirilmesi, İSG Politika Araçları, Kamunun İşyerine Yönelik Politikaların Uygulanması İle İlgili Görevleri, İşyerinde İSG Politikası, İSG Alanının Yönetimi konularını içeren bir sunum gerçekleştirdi.

    Hasar, İş Sağlığı Güvenliği (İSG)’nin temel ilkelerini şu şekilde sıraladı:
    * İSG, tıp, hukuk, mühendislik ve iktisat disiplinlerinin ortak ilgi alanını oluşturan çok yönlü ve geniş kapsamlı bir alandır.
    * Bütün çalışanların, insan haysiyetine uygun çalışma şartlarında, kendini geliştirebileceği ve toplum için fayda sağlayabileceği, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma hakkı vardır.
    * İSG alanında politikalar oluşturulmalı, bütün sosyal ortakların bu politikaların oluşturulması, uygulanması ve yeniden gözden geçirilmesine katılması sağlanmalıdır.
    * İSG politikalarının temel ve öncelikli amacı, önleme ve koruma olmalıdır
    * Etkin politikalar uygulanmasına imkan verecek çok yönlü ve kapsamlı bir enformasyon sağlanmalıdır.
    * İSG faaliyetleri, çok yönlü ve kapsamlı bir eğitim programları ile desteklenmelidir.

    Eğitim, "Sosyal ve Ekonomik şartların elverişsizliği, harekete geçmemek için mazeret olmamalıdır." sloganıyla son buldu.

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *