Shopping cart

    Subtotal $0.00

    View cartCheckout

    • Home
    • Genel
    • Beyin Fırtınası, Yaratıcı Düşünce ve Altı Şapka Düşünme Sistemi Eğitimi Gerçekleşti

    Beyin Fırtınası, Yaratıcı Düşünce ve Altı Şapka Düşünme Sistemi Eğitimi Gerçekleşti

    Hakan Ömer Gider: "Eğitimin amacı; Beyin fırtınasını tanımlamak, bir beyin fırtınası seansının aşamalarını tartışmak, bu seansların yürütülmesinde göz önünde bulundurulması gereken önemli bilgiler vermek, birbirleriyle bağlantılı olan sorunu yeniden tanımlama yöntemleri ile en akla gelmeyecek düşünce konularına ışık tutmak."

    Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti arasında yapılan protokol neticesinde yürütülen "Anadolu’da Ekonominin Desteklenmesi Projesi", İlimizde Çelik Mutfak Eşyası, Kırmızı Biber ve Konfeksiyon sektörlerinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Alman Teknik İşbirliği Kurumu (GTZ) ve KOSGEB işbirliği ile çalışmalarına devam etmektedir.

    4 Eylül 2006 Pazartesi Günü, KMTSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun başkanlığında KMTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, seçilmiş 8 firma katılımcılarının yanı sıra, konuyla ilgilenen şirket yöneticileri, personelleri ile Kahramanmaraş KOBİ’lerinden çok sayıda kişi katıldı.

    "Beyin Fırtınası, Yaratıcı Düşünce ve Altı Şapka Düşünme Sistemi" eğitimi; Satış Yöneticisi, Satış & Pazarlama Danışmanı, İstanbul Kültür Üniversitesi İ.İ.B.F. Öğretim Görevlisi, Satış & Pazarlama Uzmanı ve Satış Eğitimcisi Hakan Ömer Gider tarafından verildi.

    Gider, Yaratıcı Düşünceyi; "Daha önce aralarında ilişki kurulmamış nesneler ya da düşünceler arasında ilişki kurulmasıdır." diye tanımladı. Gider, çocuklara "Yaratıcılık nedir?" diye sorulduğunda verilen cevapların; "Kendini tanımak, içinden geleni yapmak, kuyuya inebilmek, özgürlük, kurallara uymamak, çok yönlü çözümler bulabilmek, neşeli ve meraklı olmak, farklı düşünmek, zincirleri kırmak, uzağı yakınlaştırmak, kanatsız bir uçakla uçmak." olduğunu söyledi.

    Yaratıcılıktaki engellerden bahseden Gider, bunların; algısal, duygusal, kültürel ve çevresel engeller olduğunu ifade etti.

    Gider, Yaratıcı Zeka nedir ? sorusuna ; "Yeni fikirler geliştirme, sorunları orijinal yollarla çözme ve hayal gücü, davranışlar ve verimlilik açısından başkalarından üstün olma yeteneğidir." diye cevap verdi.

    Gider, yaratıcı kişilerdeki 8 yeteneği ise; problemlere duyarlılık, fikir üretme sürekliliği, orijinal fikirler üretme, esneklik, entelektüelite, analiz yeteneği, komplekslik (aynı anda farklı fikirler üretebilme), değerlendirme yeteneği olarak sınıflandırdı.

    Hakan Ömer Gider, eğitimde ayrıca şu ana başlıklara değindi;
    * Yaratıcılık nedir?
    * Yaratıcılık ve iş yerinde yaratıcılık
    * Yaratıcı düşünme nedir?
    * Yaratıcı düşünme olarak beyin fırtınası yöntemi
    * Yaratıcılıkta 6 Düşünme Şapkası; Değişik renklerdeki altı şapka, düşüncenin bütün temel yönlerini temsil eder. Bir konu görüşülürken katılan herkes, şapkalardan birini önüne koyar ve düşüncelerini onun belirttiği yönde açıklar.
    1.Beyaz şapka: Bilgi
    2.Kırmızı Şapka: Duygu ve sezgiler
    3.Siyah Şapka: Yargıcın cüppesi. Tehlikeleri hatırlatır.
    4.Yeşil Şapka: Enerji
    5.Mavi Şapka: Değerlendirme
    6.Sarı Şapka: İyimserlik
    * Beyin fırtınasının tanımı; Çok sayıda fikri bir grup insandan, kısa sürede elde etme tekniklerinden biri.
    * Beyin fırtınasının kademeleri;
    1. Sorunun tanımlanması ve tartışılması
    2. Sorunun yeniden tanımlanması
    3. Yeni tanımlardan birinin temel alınması
    4. Isınma turu
    5. Beyin fırtınası
    6. En akla gelmeyecek fikir
    * Beyin fırtınası seanslarında yapılması gerekenler
    * Beyin fırtınası seanslarında yapılmaması gerekenler

    Hep birlikte örnek bir çalışma yapılması sonrasında eğitim sona erdi.

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *