Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 12. Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun başkanlığında, 28 Şubat 2006 Salı günü, KMTSO Meclis Salonu’nda gerçekleşti.
Toplantı, KMTSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Balcıoğlu; "Meclis toplantımızın bu ayki gündeminde Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet Balduk, yönetimin çalışmaları ile ilgili bilgi verecek, ardından Odamız Ekonomik Araştıma Uzmanı Eyup Ozan, Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi’nin Son Durumu, Özel OSB ve Endüstri Bölgeleri ile Biyogaz Projesi hakkında bilgi aktarımında bulunacak. Bir sonraki Meclis toplantısı hakkındaki görüşlerinizi alacağız ve toplantımız sona erecek." dedi.
Balcıoğlu, İskur AŞ.’deki yangın felaketinden dolayı duyduğu üzüntüyü Meclisle paylaştı ve "Allah kimseye böyle bir felaket göstermesin." dedi.
Balcıoğlu, arıtma tesisi kurma ile ilgili de şunları kaydetti: "Arıtma ile ilgili bir çalışma yapıldı. Yaklaşık 9 aydır uğraşıyoruz. Tüm İlin arıtmasının tek olmasını istiyorduk ama, gerçekleşmedi. Şimdi bütün firmalar ayrı ayrı arıtma sistemlerini kuracaklar."
Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk ise yaptığı konuşmada Kahramanmaraş Havaalanı ile ilgili sorunlara ve Atlas Jet firması ile yapılan görüşmelere değindi. Atlas Jet firmasının, çok yeni bir filo kurduğunu ve Mayıs ayının sonunda İstanbul seferlerinin başlayacağını beklediklerini söyledi.
Balduk, Teşvik Yasası’nın çıkması ile ilgili çalışmalar ve yasanın olumlu etkileri hakkında bilgi vererek, bu kapsamda Kahramanmaraş’ın ayda 20 trilyon TL avantaj sağladığını, istihdam artışının 2005 yılında toplam 9.600 kişiye ulaştığını, bunun 5.373 kişisinin imalat sanayine ait olduğunu söyledi. Yatırımlarla ilgili gelişmeleri de anlatan Balduk, 2005 yılında tamamlanan yatırımların 121 milyon Dolar, devam eden yatırımların 461 milyon Dolar, toplam yatırımların 606 milyon Dolara ulaştığını ifade etti.
Balduk, "Gıda ile ilgili gelişmeler olacak mı?" sorusunu şu şekilde cevapladı; "3 aydır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Aslında çok eskiden başlanmış çalışmalar var. Sütçü İmam Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Danışmanlık ve pazarlama konusunda destek alacağımız özel şirketler ve Odamız işbirliğinde "Modern Tarımı Geliştirme Komisyonu" nu kurduk. Komisyon çalışmalarına başladı. Komisyonun önerdiği ürün çeşitleri dikilecek. Örnek bahçeler kurulacak. İlk olarak Kahramanmaraş’ta "Bodur Zeytincilik" denenecek. Meyvesel üretimi artırmak ve bunun sanayi kolunu genişletmek, hem çiftçiye hem de ülke ekonomisine faydalı olacak."
Toplantıda, Odamız Ekonomik Araştırma Uzmanı Eyyup Ozan, Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi’nin son durumu, Özel OSB ve Endüstri Bölgeleri konuları ile ilgili sunum yaptı. Daha sonra Odamız proje çalışmaları hakkında da bilgi veren Ozan, tamamlanmış olan Doğal Gaz Eğitim Projesi’nden sonra, Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu kaynaklarından finanse edilecek, Odamız’ın koordinatörlüğünde, Kahramanmaraş Valiliği ve Sütçü İmam Üniversitesi’nin de desteği ile yürütülecek olan "Kahramanmaraş’ta İki Köyde Hayvansal Atıkların Değerlendirilerek Biyogaz Üretiminin Gösterimi Projesi" hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş OSB’nin son durumu ve Kahramanmaraş’ta 2005 yılı yatırımları ile ilgili Meclis üyelerine bilgi veren Ozan, şunları kaydetti: "Kahramanmaraş OSB’de 64 sanayi parselinden, faaliyete geçen, inşaat halinde veya inşaat ruhsatı almış 40 sanayi parseli bulunuyor, 17 parselin ise 31 Mart 2006 tarihine kadar durumu netleşecek. Netice itibariyle kullanılabilir durumda 7 adet boş parsel kalmaktadır. Bunun da alanı 68 dönümdür."
Ozan, ayrıca, özel organize sanayi bölgelerinin ve endüstri bölgelerinin kuruluş şartları ve aşamaları ile bu bölgelerin yatırımcılara sağladığı avantajlar hakkında bilgi verdi.