Shopping cart

    Subtotal $0.00

    View cartCheckout

    • Home
    • Genel
    • GTZ, Biber Sektörüne Yönelik Seminer Verdi

    GTZ, Biber Sektörüne Yönelik Seminer Verdi

    Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti arasında yapılan protokol neticesinde yürütülen "Anadolu’da Ekonominin Desteklenmesi Projesi", İlimizde Çelik Mutfak Eşyası, Kırmızı Biber ve Konfeksiyon Sektöründe Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve GTZ işbirliği ile çalışmalarına devam etmektedir.

    GTZ’nin biber sektörüne yönelik seminerleri, 24 Eylül 2005 Cumartesi Günü KMTSO Toplantı Salonu’nda yapıldı. "Kurutulmuş Biberde En İyi Üretim Kalitesi" konulu seminer, Alman Tarım Mühendisi Peter OECHSLE tarafından verildi.

    Seminerde yer alan konular şöyledir;
    Kahramanmaraş biber sektörünün sorunları neler? Neden sektörün bu sorunları var? Tarımsal hazırlık nasıl olmalı? Üreticide kalite kontrol nasıl yapılmalı? Aracıların dikkat etmesi gereken hususlar neler? İşletmelerden izlenimler ve Çözüm yolları anlatılmıştır.
    Seminerde ayrıca GMP Sistemi anlatılmıştır. Bu sistem; işletme içerisi, uzantıları ve dış çevre koşulları ile ilgili olarak uygulanacak kurallarla gıdada meydana gelebilecek riskleri yok etmek, kontrol altında tutmak ve en aza indirmek amacıyla yapılması gereken her türlü iyi üretim uygulamalarını ve alınacak önlemlerin Gıda Güvenliği Prensiplerine göre uygulanmasını amaçlar. Bu sistem aynı zamanda görev değiştiren ve yeni işe başlayan personele oryantasyon eğitiminde açıklanıp öğretilecektir.

    Bu sistem işletmede görev yapan tüm yönetici ve çalışanları organizasyon şemasında belirtilen görev yetki ve sorumlulukları ölçüsünde, GMP Ekibinde görev alan personeli ise bütün uygulamaları ile kapsamına alır.

    Sorumluluk sıralı olarak;
    Genel Müdür
    GMP Takım Lideri
    GMP Ekibi
    Birim Sorumlularına aittir.

    Seminerde, GMP Sistemi’nin uygulama detayları da ayrıntılı olarak anlatılmıştır.

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *