Shopping cart

    Subtotal $0.00

    View cartCheckout

    • Home
    • Genel
    • "KAHRAMANMARAŞ VERİMLİLİĞİ ARTIRMA PROJESİ"NİN KAPANIŞ TOPLANTISI YAPILDI

    "KAHRAMANMARAŞ VERİMLİLİĞİ ARTIRMA PROJESİ"NİN KAPANIŞ TOPLANTISI YAPILDI

    MİLLİ PRODÜKTİVİTE MERKEZİ İLE TİCARET VE SANAYİ ODASI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN "KAHRAMANMARAŞ VERİMLİLİĞİ ARTIRMA PROJESİ"NİN KAPANIŞ TOPLANTISI YAPILDI

    Milli Prodüktivite Merkezi ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Kahramanmaraş’taki imalatçı KOBİ’lerin verimliliğini artırmaya yönelik olarak yürütülen araştırma, danışmanlık, eğitim, tanıtım ve bilinçlendirme hizmetlerini kapsayan Kahramanmaraş Verimliliği Artırma Projesi" 5 aylık çalışma sonucunda 10 Aralık 2004 tarihinde sonuçlandırıldı.

    MPM uzmanları, proje kapsamında 20 firmada, ihtiyaçları doğrultusunda verimlilik artırma çalışmaları ve 7 konuda araştırma çalışması yaptı. Projede, bu teknik çalışmalara ek olarak, değişik toplum kesimlerine, değişik meslek gruplarına yönelik olarak eğitimler, bilinçlendirme toplantıları ve konferanslar düzenlendi. Ayrıca, Görme Engeller Derneği ile işbirliği içerisinde görme engelli vatandaşlarımıza yönelik "santral operatörlüğü" kursu düzenlenmiştir. Proje sonuçları ile ilgili olarak ise 29.12.2004 Çarşamba günü Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

    Toplantıya, MPM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin KARAKOÇ ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin BALCIOĞLU ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sermet ÇUHADAR, Vali Yardımcısı Ali BAŞTÜRK, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim TEPEBAŞI ve Görme Engelliler Derneği Şube Başkanı Doğan NURLUYOL’un yanı sıra, çok sayıda firma temsilcisi ve basın mensupları katıldı.

    Toplantının açış konuşmasını yapan Hüseyin KARAKOÇ, "Kahramanmaraş’ta Ağustos ayında başlayan Verimliliği Artırma Projesi, Ticaret ve Sanayi Odası’nın güzel ve kapsamlı işbirliği ile meyvelerini vermiş ve bizler ülkemiz için örnek oluşturacak bir çalışmanın sonuçlarını sunmak amacıyla toplandık. Verimliliği Artırma Projesinde ve engelli arkadaşlarımıza vermiş olduğumuz eğitimde katkısı olan tüm kesimlere, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet BALDUK’a ve Meclis Başkanı Şahin BALCIOĞLU’na, Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Doğan NURLUYOL’a ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat DEVREK’e teşekkür ediyorum" dedi. Karakoç şöyle devam etti: Milli Prodüktivite Merkezi, uzun yıllardan buyana kazanmış olduğu geniş bilgi ve deneyimlerini, en verimli şekilde kullanma ve toplumun ilgili kesimleriyle paylaşma ve sanayileşmeyi ülkemizin tabanına yayarak verimliliğe odaklanmış bir büyümeyi sağlamak amacıyla geliştirmiş olduğu özel bir uygulama kapsamında 1998 yılında başlatmış olduğu iller düzeyinde bu projeleri kesintisiz bir şekilde sürdürmektedir. Ülkemizde son yıllarda işgücü verimliliğinde ciddi artışlar olmakta, enflasyonda ise çok önemli düşüşler yaşanmaktadır. Enflasyonu kalıcı olarak düşürecek tek politika verimlilik artışıdır. Enflasyonun varlığı kaynakların rasyonel ve üretken dağılımını engeller, ekonomiyi rant ekonomisine dönüştürür ve bu yolla verimliliği düşürür. Bu nedenle enflasyon baskısından kurtulabilmek için verimlilik artışını sürekli kılmak zorundayız. Bu bağlamda, Türkiye’nin verimlilik merkezi olarak sanayiciye, ihracatçıya, üreticiye, esnafa tüm kesimlere önerimiz, dikkatlerin verimlilik artışına ve bunun yaratacağı kazançlara çevrilmesidir.

    Şahin BALCIOĞLU ise, "yeni bir yıla yeni bir para ile girdiğimiz, Çin’in tehdit mi yoksa fırsat mı olduğunu tam kestiremediğimiz bir dönemde, yapılması gereken en iyi iş verimliliği artırmak olsa gerek. Umudumuz, 2005 iyi bir yıl olsun. 2004 yılı Odamız için verimlilik yılı olmuştur. İlimizde işletme körlüğünü gidermek amacıyla MPM ile birlikte bir proje uyguladık. Bunun yanında, Alman Teknik İşbirliği Kurumu ile paralel bir projeye devam ediyoruz. Tek amacımız var, o da işletmelerimizin rekabet gücünü artırmak. Kahramanmaraş’ta özellikle tekstil sektörü başta olmak üzere, gıdada, çelik eşyada ve birçok sektörde ciddi yatırımlar yaptık. Ama günlük sıkıntılarla, döviz kurunun bir inip bir çıkmasıyla, ekonomik krizlerle uğraşmaktan verimliliği belki de unuttuk. Bu projeyle bunu tekrar hatırlama ve uygulama fırsatı bulduk. Aynı zamanda, görme engelli vatandaşlarımıza yönelik bir çalışma yürütüldü. Yine bu konuyla ilgili müjde vermek istiyorum. Görme engelliler için bilgisayar kursu düzenlenmesi için MPM’ye başvurumuzu yapıyoruz. Bu işbirliğini devam ettireceğiz. Projede emeği geçen özellikle MPM Yönetim Kurulu başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

    Doğan NURLUYOL, "ülkemizde artık görme engellilerin sadece tüketen bir kesim olarak görülmemesi gerekiyor. Bizleri üretime ve verimli olmaya yönlendirecek projelerle biz de ekonomiye katkıda bulunmak istiyoruz. Emeği geçen herkese şahsım ve görme engelliler adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

    Mahmut Nedim TEPEBAŞI ise, "toprakta nice madenler vardır. Ama onları işleyemedikten sonra bir anlam ifade etmez. Onları iş görür hale getirmekse insanlığın görevidir. Bu konuda hepimizin sorumluluğu vardır. İnsanlar her alanda eğitilmelidir. En aşağıdan en yukarı, herkes işlerini verimli hale getirmek imkanını bulmalıdır. Unutulmak istemeyen herkes unutulmaz işlere imza atmak, hayır işlemek isteyen herkes insanlığa yararlı olacak işleri yapmak durumundadır. Projeye emeği geçenleri kutluyorum." şeklinde konuştu.

    Ali BAŞTÜRK ise, "Beş aydır bu proje yürütülüyor. Bir kısmında ben de görev üstlendim. Çalışmaların hepsi güzel. Ama en anlamlısı da görmek engelli vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen çalışmalardır. Günümüzde, ticaretin, üretimin, dolaşımın serbestleşmesi hızla devam ediyor. Dolayısıyla önemli olan rekabet edebilmek ve maliyetleri düşürebilmek. Bunun içinde verimliliğe ihtiyacımız var. Kahramanmaraş, son yirmi yılda büyük bir sanayileşme başarısı gösterdi. Ama son dönemde, teşvik dışında kalma, Türk Cumhuriyetlerinin pazarlarımıza girmesi, Çin tehdidi gibi sorunlarla karşı karşıya bulunuyor. Bu açıdan verimlilik konusu çok önemli ve bu projeler bizlere gelecek için umut veriyor. MPM özel sektöre yönelik çok güzel çalışmalar yürütüyor. Bunun için kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

    Toplantıda, Verimliliği Artırma Projesi kapsamında hizmet alan bazı firmaların temsilcileri Proje hakkındaki görüşlerini dile getirdiler. Bunlar arasında, İskur Tekstil adına Adnan Gemci, Arma Metal adına Hatice Koç, Marisit Büro Mobilyaları adına Oğuz Yenipınar, Isı-Mak Klima adına Cengiz Sayıt ve Kervan Pastaneleri adına Şenay Savran bulunuyor.

    Toplantıda daha sonra MPM Yöneticileri ve Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine plaket takdimi yapıldı ve görme engelli 20 öğrenciye sertifikaları dağıtıldı.

    Kamuoyuna arz olunur. Saygılarımızla.

    BASIN SERVİSİ

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *