Türkiye ile Ermenistan Arasında Hava Kargo Ticareti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından iletilen yazıda, “01.07.2022” tarihinde Türkiye ile Ermenistan Normalleşme Süreci kapsamında iki ülkenin Özel Temsilcileri arasında dördüncü tur görüşmelerinin Viyana’da gerçekleştirildiği belirtilmektedir. Ayrıca görüşme neticesinde, Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan hava kargo ticaretinin mümkün olan en yakın zamanda başlatılması hususunda mutabakata varıldığı ve bu amaçla gerekli sürecin başlatılmasına karar verildiği bildirilmektedir. Bu gelişmeye ilişkin Dışişleri Bakanlığı’ndan iletilen yazıda ise Ermenistan ile normalleşme süreci kapsamında,  ikili ticaretin hava yolu kargo taşımacılığı ile başlatılmasında fayda görüldüğünün bildirildiği ve Ermenistan ile doğrudan ticaretin havayolu kargo taşımacılığı ile başlatılacağı belirtilmektedir. Bilgilerinize rica olunur.

Saygılarımızla,

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası

Previous KAYITLI İHRACATÇI SİSTEMİ (REX)