“Kahramanmaraş Tekstil Makineleri ve Yan Sanayi İhracatının Geliştirilmesi UR-GE Projesi” kapsamında firmalarımız 3-8 Ekim 2021 tarihleri arasında Özbekistan’a Yurt Dışı Pazarlama Faaliyeti gerçekleştirdi.

“Kahramanmaraş Tekstil Makineleri ve Yan Sanayi İhracatının Geliştirilmesi UR-GE Projesi” katılımcısı 11 firmamız 3-8 Ekim 2021 tarihinde Ticaret Bakanlığı desteği ve Odamız organizasyonuyla Özbekistan’ın Taşkent şehrine gittiler. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kobi ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Sayın Mustafa İlker ÖZDEM de heyette yer aldı.

Program kapsamında katılımcı firmalarımız Taşkent Büyükelçisi ve Ticaret Müşaviri ile buluştular. Pazar hakkında bilgi aldılar. Özbek potansiyel alıcı firma ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiler. Ticaret ve Sanayi Odamız Özbekistan pazarına Türk makinecilerini tanıttı.

Heyet, Taşkent’teki Türk ve Özbek tekstil işletmelerini ziyaret etti. Özbekistan Tekstil Teknopark ve Tekstil ve Hazır Giyim Kurumu ziyaretlerini gerçekleştiren heyetimiz Kahramanmaraş’taki makine sektöründeki gelişmeleri Özbek yetkililere anlattı. Yeni işbirlikleri kurmak üzere mutabakata varıldı.

Makinecilerimiz 100’ün üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirdiler. Bu görüşmelerden 40’tan fazlasının siparişe dönüşmesi beklenmektedir. Firmalarımız Özbek firmalar ile görüşmelere devam ediyor.

Previous NESİLDEN NESİLE BÜYÜK HAZİNE